Over ons

Veranderende tijden

Bij LeukWonen.nl hebben we meer dan 35 jaar ervaring in winkelverkoop.

We hebben het allemaal meegemaakt: de opkomst van de computer, mobiele telefonie, pintransacties. De kleine winkeliers zijn bijna uitgestorven, er zijn grote ketens voor in de plaats gekomen. In de jaren 80 en 90 was winkelen buiten de dagelijkse boodschappen om voor veel mensen een uitje. We hadden geen keuze, we moesten naar buiten om te iets te kopen. Maar we wilden dat dan wel op een leuke plek doen. Het moest gezellig zijn en we wilden graag het juiste gevoel hebben.

Beleving.

In de ene gemeente was het winkelcentrum druk bezocht terwijl de winkelstraten in de gemeente ernaast leeg liepen. Er waren toen ook al winkeliers die omvielen omdat ze hun klanten niet gaven wat we widen: de juiste koopbeleving.

We kunnen stellen dat winkelen altijd entertainment is geweest. Door internet is de wereld van entertainment veranderd. En daarmee is winkelen veranderd. We hebben de wereld binnen handbereik. Winkelcentra verdwijnen en er blijven entertainment-area’s over in de dorpen en steden die de tijdgeest van nu begrijpen. We willen gemak. We gaan de deur uit voor fun, voor plezier. We willen proeven, ruiken, voelen, ervaren. Beleven. Eten. Drinken. Erbij zijn en meepraten. In de centra van deze tijd gaan horeca, theater en winkelen hand in hand. Winkelen is veel meer zien en voelen geworden. Kopen doen we online. Kleding shoppen doe je als je op je vrije middag de stad in gaat en de rest van je spullen laat je thuis brengen.

Clicks & bricks

Er zijn aankopen die je niet zomaar doet. Waarvoor je niet altijd af wil gaan op wat je er online over ziet en leest. Deze aankopen kan je natuurlijk bestellen en als het je niet bevalt stuur je ze gewoon weer terug. Maar je kunt er ook naar een plek voor gaan waar je het product kunt ‘keuren’. Waar je het kunt voelen, ervaren hoe het is, hoe het ruikt. Dat is de nieuwe functie die winkels in onze ogen  moeten hebben. Je beoordeelt er dat wat je wil kopen in het echt, maar bestelt het vervolgens online als dat je beter uitkomt. Clicks & bricks noemen ze dat. Click & collect is een variant waar je online bestelt maar je aankoop zelf ophaalt op een vooraf afgesproken punt en moment. Dat kan zijn om bijvoorbeeld de bezorgkosten te besparen, maar ook omdat je het product van je keuze eerst nog live wil beoordelen voor je je aankoop definitief maakt.

 Covid-19

 Wij geloven in clicks & bricks. En in click & collect. De oorspronkelijke tekst van dit artikel schreven wij in 2018. Sinds in 2020 Corona/Covid-19 opkwam heeft met name click & collect een enorme opmars gemaakt. LeukWonen heeft daarom een speciale lokatie om het product van je keuze te kunnen bekijken en afhalen.

Daarom is leukWonen.nl niet zomaar een webshop. Als je in onze shop iets ziet wat je aanstaat, kun je ons bezoeken om te komen bekijken wat je misschien wilt kopen. Je kan je aankoop dan meteen meenemen of je kan het product op een later moment op je eigen adres laten bezorgen!

We zien je graag!